Zelišča

S psihoterapijo proti čustvenim težavam in stiskam

May 22, 2017

Čustvene težave in stiske so čedalje pogostejši del našega življenja. Vsakodnevni stres, obremenitve in pritiski, negativno vplivajo na naše telo ter našo psiho. Preobremenjenost in izgorelost  prinašata težave na vseh področjih našega vsakdana. Manifestirata se tako v službi, doma, kot tudi v partnerskem odnosu in odnosu z drugimi najbližjimi. Rešitev kompleksnega problema je sicer dolgotrajni, a izjemno učinkovit proces. Posvetovanje s terapevti in podpornimi skupinami nam da vedeti, da nismo sami. Ne soočamo se samo mi s takšnimi težavami. Videnje, da drugi uspevajo, nam daje moč za napredek.

Psihoterapija Maribor izboljšuje vse aspekte življenja

Preobremenjenost, stres, nezadovoljstvo in žalost, se hitro pokažejo na telesu. Vidni učinki se kažejo v utrujenosti, nezdravem tenu kože, pomanjkanju energije, hujšanju ali pridobivanju kože, zanemarjenosti osebne higiene in podobno. Večji psihološki učinki, pa so manj opazni in potrebujejo več časa za dejansko manifestacijo. Posvetovanje s terapevti omogoča posameznikom pri soočanju z vsakdanom. Psihoterapija Maribor jim daje orodje za premagovanje ovir ter jim hkrati vliva samozavest. Ozdravljenje ni takojšnje, temveč je posledica napornega dela, truda in obilo samorefleksije.

Problemi in stres so normalen del vsakdanjika

Takojšnje ozdravljenje s pritiskom na gumb ni mogoče. Premagovanje ovir poteka postopoma, ravno tako, kot lupljenje čebule. Z vsem se ne moremo soočati naenkrat. Potrebno je postopno lupljenje plast za plastjo in poglabljanje v vsak posamezni problem. Pacient med srečanji najde vzroke za občutek tesnobe, jeze, nemoči in podobno ter sam išče rešitev. Terapevt ga usmerja, vendar mora čez ciljno črto iti sam.  Čudežnega ozdravljenja ni. Psihoterapija Maribor usposobi posameznike, da so se postopoma sposobni sami soočati z ovirami.

Negativni občutki in stresorji

Zdravljenje s pogovorom ni namenjeno zgolj posameznikom z diagnozo duševne motnje ali čustvenih težav. Namenjeno je tudi vsem posameznikom, ki želijo biti srečni in želijo izboljšati svoje življenje. Terapevt pacientu pomaga pri pridobivanju samozavesti, občutka samostojnosti in suverenosti. Obstaja veliko različnih vrst psihoterapije, ki so odvisne od stopnje, vrste  problema ter števila vključenih oseb. Cilj srečanj je odprava negativnih vzorcev vedenja, reševanje problemov in učenje, kako se soočati s stresom, tesnobo, izgubo, strahom in drugimi stresorji.

Individualna psihoterapija. Vsak od nas, ne glede na starost, se včasih znajde v situaciji, ko ne ve več, kako naprej. Preberi več …

Borderline osebnostna motnja. Ljudje z mejno osebnostno motnjo se najpogosteje pritožujejo nad depresivnostjo, hudo anksioznostjo, občutkom praznine in nesmisla, težavami z obvladovanjem čustvenih izbruhov. Preberi več …

V isti kategoriji preberite še:


Categories: Zdravje