Zelišča

Zaprtje – kako si lahko pomagate kar sami

December 16, 2019

Če vas vprašamo, ali vas je kdaj mučilo zaprtje, je velika verjetnost, da bi na to vprašanje brez pomislekov tudi prikimali. Takšna težava je v današnjem času izjemno pogosta ter se pojavlja pri vseh generacijah, celo pri dojenčkih, torej najmlajših. 

In zakaj prihaja do zaprtja? Vzrokov je lahko več, a zagotovo je eden od najpogostejših nezdravo ter hitro prehranjevanje. Poleg tega je vzrok lahko tudi večji stres na delovnem mestu in tudi sicer, premalo gibanja, premalo kakovostnega počitka in spanja, jemanje določenih zdravil in še bi lahko naštevali.

Kako si na hiter in preprost način pomagati?

Zaprtje lahko hitro in preprosto odpravite kar sami. Če pa ga sami nikakor ne boste mogli odpraviti in se vam bo ta težava pojavljala dlje časa, pa je vsekakor nujno treba obiskati zdravnika, saj se težave lahko skrivajo še kje drugje in bi na dolgi rok lahko zelo načele vaše zdravje, pojavila pa bi se lahko še kakšna hujša oblika bolezni.

Zaprtje, ki ga pogosto spremljajo še nezaželeni vetrovi, lahko odpravite s pitjem mineralne vode Donat. Takšno vodo lahko kupite v vsaki bolje založeni trgovini z živili in to po zelo ugodni ceni. Zelo dobro pa vam bi koristila tudi mešanica kefirja in lanenih semen. 

Postopek ponavljajte tri tedne zapored 

Če se vam zdi, da vas zaprtje prepogosto obišče, morate stvar vzeti bolj resno. Najbolje je, da uživate mešanico kefirja in lanenega semena kar tri tedne zapored. V lonček kefirja vmešajte eno ali največ tri žličke lanenega semena.

Zaprtje, ki ga pogosto spremljajo še nezaželeni vetrovi

To lahko pustite kar stati čez noč, zgodaj zjutraj pa to užijete na tešče. Na takšen način si boste popolnoma očistili črevesje, težave z zaprtjem pa bodo popolnoma izginile. 

Še drugi koristni nasveti na priljubljenem spletnem portalu 

Za zdravje v veliki meri lahko naredite sami. Dobro je, če na to temo prebirate koristno literaturo, ki pa jo je vse več tudi na spletu, na primer na enem od poznanih portalov popolnapostava.com. 

Na tem mestu si lahko preberete še druge koristne informacije, ki vas bodo podučile, kaj je zaprtje, kako nastane, kateri organi v vašem telesu so pri tem ogroženi, kako si lahko pomagate sami, s kakšnimi aktivnostmi se morate v tem času ukvarjati ter podobno. 

Na portalu vam bodo priporočili tudi jemanje nekaterih prehranskih dopolnil ter izdelkov, ki vam bodo v veliki meri ali kar popolnoma pomagali odpraviti zaprtje. Izdelke lahko pri njih tudi naročite. Ne glede na to, da vam na portalu ponujajo kakovostne izdelke vrhunskih proizvajalcev ali blagovnih znamk, jih boste lahko kupili po popolnoma dostopni ceni.

V isti kategoriji preberite še:


Categories: Zdravje