Zelišča

Zobni aparat je lahko tudi neviden

May 20, 2017

Bi potrebovali zobni aparat, pa ga nočete nositi? Potem boste gotovo veseli novice, da obstaja tudi prozorni oziroma nevidni zobni aparat, ki bo skorajda neopazno pomagal postaviti vaše zobe na pravo mesto in poskrbel za še lepši nasmešek. Če še niste slišali za takšen aparat, potem o njem povprašajte svojega zobozdravnika oziroma si preberite nadaljevanja članka, kjer vam bomo povedali nekaj več o njem in o možnostih njegove uporabe.

Udoben aparat brez žic

Nevidni zobni aparat ni le odlična možnost z estetskega vidika, saj se ga na zobeh pravzaprav ne opazi, tako da nihče ne bo vedel, da ga nosite, ampak je odlična možnost tudi z vidika udobja. Vsi, ki so kdaj v ustih imeli običajni zobni aparat vedo, da je lahko njegovo nošenje neprijetno oziroma da traja kar nekaj časa, preden se ga človek navadi, še posebej pa je neprijetno, če je treba namestiti fiksni zobni aparat.

Vse tiste žičke in žice pri običajnem aparatu so poleg neprijetnosti pri nošenju hkrati tudi zelo težavne za čiščenje in skrb za higieno zobovja in ustne votline. Zato je prozoren in neviden aparat za zobe pravo revolucionarno odkritje, ki pa pravzaprav sploh ni novost: na našem trgu je namreč prisoten že več kot 15 let, čeprav je res, da ga ne uporabljajo prav vsi zobozdravniki oziroma ortodonti.

Prozorna folija, ki deluje kot aparat

V resnici prozorni aparat za zobe ni običajen aparat, ampak posebna prozorna folija, ki je nevidna in ki se jo lahko tudi kadarkoli odstrani. Takšni foliji rečemo nevidni aparat, ker ima enako funkcijo kot aparati za zobe, torej nežno potiskanje zob na prava mesta. Takšna folija je pri tem učinkovita, zato se priporoča njena uporaba za vse starejše od 14 let, ki bi radi poskrbeli za lepši nasmešek oziroma za lepše zobovje.

Če vas zanima več o nevidnem aparatu za zobe oziroma prozorni foliji, ki se uporablja v ta namen, pa pobrskajte po spletu oziroma poiščite zobozdravnika, ki vam bo razložil vse o njeni uporabi in ceni ter tudi o tem, ali bi bila takšna nevidna folija primerna tudi za vas in vaše težave z zobmi!

 

V isti kategoriji preberite še:


Categories: Zdravje