Zelišča

Psihoterapija mi je zelo pomagala

February 7, 2019

Individualna terapija pri psihoterapevtu je namenjena ženskam in moškim oziroma čisto vsem. Primerna je za vse, ki iščejo oporo v težavnih situacijah, pa tudi za vse, ki čutijo, da morajo v svojem življenju nekaj spremeniti. Tako sem pred nekaj leti čutila tudi sama, zato sem se odločila za obisk psihoterapevta. Danes lahko rečem le, da mi je žal samo za to, ker se za obisk nisem odločila že veliko prej. Psihoterapija mi je namreč res zelo pomagala in danes sem veliko bolj zadovoljna z življenjem, kot sem bila nekoč.

Individualna terapija samo zame

Veliko obveznosti, stresa in malo časa za sprostitev in čas zase. Zveni znano? Zdi se mi, da danes skoraj vsi živimo tako. Zaradi tega se nam težave nalagajo in nalagajo ter smo bolj ali manj nezadovoljni. Individualna terapija pri psihoterapevtu mi je pomagala ozavestiti te vzorce, po katerih sem delovala. Pomagala mi je spoznati, da premalokrat rečem NE oziroma da tega skorajda ne znam izreči, saj želim biti do vseh prijazna in vsem na uslugo. S tem sicer ni nič narobe, dokler ne začneš pozabljati nase.

Se to dogaja tudi vam? Potem je psihoterapija primerna tudi za vas. Individualna terapija v obliki zaupnega pogovora s strokovnjakom psihoterapevtom vam bo pomagala spoznati, kaj vse vas v življenju obremenjuje in zakaj ste nezadovoljni. Naučila vas bo, kako postati bolj odločni in delovati v skladu z vašimi občutki.

Pozitivni učinki terapije

Individualna terapija pri psihoterapevtu je zelo dobro porabljen čas. Čeprav sem zanjo odločila zato, ker sem imela vsega enostavno dovolj, pa sem kmalu ugotovila, da je to naložba v prihodnost. Naučila sem se ogromno o sebi in o tem, da lahko na marsikaj v svojem življenju vplivam, če se tako odločim. Naučila sem se manj obremenjevati z mnenji drugih, pa tudi stres mi pride manj do živega, saj točno vem, kaj je pomembno in kaj ne.

Znam tudi reči NE, če je treba, saj s tem dobim čas zase, ki mi omogoča, da se sprostim in napolnim baterije. Moram reči, da je individualna terapija pri psihoterapevtu res nekaj, kar vsem lahko samo priporočam. Od kar sem se odločila zanjo, na življenje res gledam popolnoma drugače, v njem pa se je pojavilo kar nekaj pozitivnih sprememb na bolje.

Partnerska terapija pomaga parom spet najti povezanost in pravi stik. Preberi več …

V isti kategoriji preberite še:


Categories: Zdravje