Zelišča

Protein kolagen potrebuje vaša koža

May 18, 2020

Naše telo potrebuje veliko različnih vitaminov, mineralov in proteinov, da ohranja svojo vitalnost in zdravje. Koža pa je največji organ telesa, zato je vsak dan izpostavljena raznim škodljivim elementom, ki jo lahko poškodujejo. Kolagen je najbolj pogost protein v človeškem telesu, saj sestavlja vezivna tkiva in mišice.

Koža pa ga potrebuje za ohranjanje svoje strukture, prožnosti in sijaja. Obenem pa olajša bolečine v sklepih ter izboljša kakovost las in nohtov. To pa so samo nekatere prednosti jemanja kolagena v obliki prehranskega dopolnila.

Kolagen pozitivno vpliva na telo

Redno jemanje kolagena pozitivno vpliva tudi na druge dele telesa poleg kože. Lahko jih opazimo, kot:

Boljša kvaliteta nohtov in las

Kolagen preprečuje krhkost las in nohtov, saj jim ojača strukturo. Poleg tega pa v veliko primerih vzpodbudi telo, da proizvede daljše lase in nohte.

Kolagen je kompleksen protein
Kolagen v obliki prehranskega dopolnila

Zmanjšanje anksioznosti

Nekatere raziskave so pokazale, da kolagen pozitivno vpliva na možgane. Tako je možno opaziti izboljšanje počutja in zmanjšanje anksioznosti.

Hitrejša prebava

Nekateri ljudje jemljejo kolagen za izboljšanje prebave. Obenem pa daje posamezniku občutek polnosti, kar zniža nivo lakote in željo po hrani.

Človeško telo ustvarja kolagen

Kolagen je kompleksen protein, ki ga težko dobimo s prehrano. Človeško telo ga samo ustvari iz različnih hranil, kot so:

Vitamin C

Izredno pomemben vitamin, ki je potreben za ohranjanje zdravja vseh tkiv v telesu. Je pa tudi nujna komponenta pri formaciji kolagena. Večinoma ga vsebuje sadje, kot so cirtusi.

Prolin

Nujna amino kislina, ki skrbi za gibljivost mišic in sklepov. Poleg tega pa preprečuje povešanje in gubavost kože. Prolin najdemo v mlečnih izdelkih, jajcih ter različni zelenjavi.

Baker

Baker je nujno hranilo za človeško telo zaradi različnih razlogov. Najdemo ga v mesu, semenih in oreščkih.

Večina hrane pa nima dovolj zgoraj omenjenih hranil. Tako je jemanja kolagena v obliki prehranskega dopolnila odlična rešitev, da ga v telo vnesemo v primerni količini.

Kaj povzroči poškodbe kože?

Koža, lasje in nohti so naravno zelo vzdržljivi in lahko prenesejo veliko obremenitve iz okolja. Res pa je, da neprenehni stres, slaba prehrana in navade hitro načnejo zdravje našega telesa. Tako lahko prične naša koža izgledati starejša, kot pa v resnici je. Najbolj pa ogrožajo zdravje sledeče stvari:

Slaba prehrana

Uživanje velikih količin sladkorja in procesirane hrane zniža sposobnost našega telesa, da proizvaja kolagen.

Kajenje in uživanje alkohola

Zloraba škodljivih substanc ter kajenje poslabša prekrvavitev v telesu. Tako tudi koža ne dobi potrebnih hranil, kar pa jo prične umetno starati.

Pri vsem tem je tudi pomembno, da se izogibamo dolgotrajni izpostavljenosti soncu. UV žarki so lahko izredno škodljivi za kožo.

Na spletni strani www.fittijelo.com je možno zaslediti ogromno koristnih nasvetov o ohranjanju našega zdravja s prehranskimi dopolnili in telovadbo. Obenem pa imamo na voljo odlične in naravne dodatke za prehrano, ki nam omogočajo bolj zdravo in aktivno življenje.

V isti kategoriji preberite še:


Categories: Zdravje