Zelišča

Super mazilo za nego tetovaže

February 12, 2019

Kako ohraniti čim lepši tattoo in poskrbeti za to, da bo motiv čim bolj jasno viden? Da vaš tattoo ne bi obledel in bi ostal tak, kot je bil takoj po tetoviranju, uporabite mazilo za nego tetovaže. Gre za namensko zasnovano kremo, ki vsebuje vse sestavine za nego občutljive kože.

Vedeti je namreč treba, da tetoviranje poškoduje kožo, zato je treba to poškodbo ustrezno sanirati. Hkrati pa brez ustrezne nege lahko tattoo sčasoma obledi ali spremeni barvo, postane manj jasen itd. To lahko preprečimo tako, da poskrbimo za ustrezno nego.

Krema za tatuje

Kako negovati vaš tattoo takoj po tetoviranju, vam bodo znali najbolje svetovati tattoo mojstri, ki bodo poskrbeli za tetoviranje. Vendar pa je tattoo treba negovati tudi kasneje. Nekje po treh tednih je čas za začetek redne nege, ki naj postane rutina. V ta namen uporabite namensko mazilo za nego tetovaže Lux-factor. Odmrle celice kože, gube ali pordelost kože lahko naredijo vaš izbrani motiv slabše viden.

Mazilo za nego tetovaže

Zaradi vsega naštetega vaš tattoo ni tako zelo lep, kot bi lahko bil. Če kožo na mestu tetoviranja ustrezno negujete in pri tem uporabite mazilo za nego tetovaže, pa to lahko preventivno preprečite. V primeru, da imate tattoo že zelo dolgo in ga do sedaj niste primerno negovali, je sedaj čas, da to nadoknadite. Z redno nego lahko močno izbo0ljšate stanje in sanirate celo morebitne poškodbe na koži oziroma preprečite nastanek novih.

To velja še posebej v primeru, če imate barvni tattoo, saj nekateri pigmenti hitreje izgubijo intenzivnost kot drugi. Pri barvnih tatoojih je nega z izbranimi in temu namenjenimi kremami še bolj pomembna.

Zaščita kože in tattooja

Mazilo za nego tetovaže se lahko uporablja redno in vsak dan kot vsaka druga negovalna krema. Uporablja se lahko ne glede na tip kože, saj izdelek koža dobro prenaša. Z njim zaščitite tako svojo kožo na mestu, kjer imate tetovažo, kot tudi sam tattoo. Zaradi uporabe kreme bo ta:

V isti kategoriji preberite še:


Categories: Zdravje