Zelišča

Poskrbimo za izgled svoje nove tetovaže

March 30, 2020

Skrb za zdravje in izgled tetovaže se prične takoj po tem, ko smo jo dobili. S tem se izognemo možnim zapletom v prihodnosti z okužbami in drugimi težavami. Vedno pa je seveda dobro, če povprašamo umetnika za tetovaže za najbolj primerno oskrbo. Ta nam lahko predlaga različne postopke oskrbe, ki pa vedno vključujejo tudi kremo za nego tetovaže.

Krema za nego tetovaže vsebuje posebne sestavine za preprečevanje nabiranja bakterij. Obenem pa pomiri kožo in prepreči, da bi jo oblačila razdražila. Tako se zagotovi, da naša nova umetnina ohrani ves svoj sijaj, obliko in barve.

Zaščitimo svojo tetovažo pred bakterijami

Dostikrat je praksa, da svežo tetovažo povijemo. S tem preprečimo okužbe in dražljaje iz okolja. Povoj bo tudi zagotovil, da se odvečno črnilo, znoj in druge tekočine pravilno izločijo iz kože. Po nekaj urah lahko povoj odstranimo. Takrat je najboljši čas, da umijemo prizadet kože z mlačno vodo in nežnim milom. 

Krema za nego tetovaže

Tetovažo lahko obrišemo z mehko brisačo ali krpo. Nadaljnja oskrba je odvisna od priporočil umetnika in stanja naše tetovaže. Priporočljivo pa je, da čimprej pričnemo uporabljati kremo za nego tetovaže. S tem bomo zagotovili primerno in hitro zdravljenje kože.

Koliko časa potrebuje koža, da se zaceli?

Večja, kot je tetovaža, dalj časa jo bomo morali oskrbovati. Prvi in drugi teden sta ključna, saj je takrat rana še vedno izpostavljena različnim dražljajem in okužbam. Po enem mesecu je zdravljenje več ali manj zaključeno. Priporočljivo pa je, da še vedno uporabljamo kvalitetne kozmetične izdelke za res dobro nego tatuja, saj bomo tako zagotovili tudi kar najboljši izgled.

Lux-Factor Tattoo Nano Shock mazilo za nego tetovaž

V spletni trgovini Lux-factor.com lahko zasledimo vrhunske kozmetične izdelke Lux Factor med njimi pa tudi produkte za nego tetovaže, serume za rast trepalnic ter druga maziva in kreme.

V isti kategoriji preberite še:


Categories: Zdravje